Virtuaalitalli Heijastuksen päiväkirja jota kirjoittavat hoitajat, yksityisten omistajat ja tallin omistaja. Saattaa joskus sisältää muutakin asiaa..

lauantai 6. joulukuuta 2008

Tutustumista Randoon

Saavuin ekaa kertaa hieman jännittyneenä uudelle tallille, jossa aloittaisin pipurisen shetukan hoitamisen. Huomasin sen heti tarhassa. - Randoo! huusin sitä. Poni höristeli korviaan ja tuli kiinnostuneena portille. Hain riimunarun ja kun Rando sen huomasi, se kipitti äkkiä karkuun villit pukit heittäen. Avasin varovasti portin ja pujahdin sisään sulkien portin takanani. Maiskuttelin ja kutsuin tarhassa pukittelevaa herraa. Lähestyin sitä varovasti, mutta se ampaisi tarhan toiseen päähän. Pienen jahtausleikin jälkeen se antautui viimein kiinni. Taluttaessa Rando hyppelehti ja pysäyttelin sitä välillä ja käskin sen pysyä paikallaan. Pari kertaa se onnistui ja kehuin heti oria. Kun pääsimme talliin, Rando syöskyi omaan karsinaansa. Päästin sen irti ja hain sille ruokaa. Poni mutusteli tyytyväisenä heiniään kun aloin harjata pölyharjalla. Poni seisoi paikallaan ihan uppoutuneena ruokaansa. Sain sen harjattua pölyharjalla ja kävin sen nopeasti vielä läpi pehmeällä harjalla. Sitten kun ilmestyin kaviokoukun kanssa karsinaan, Randon mielekiinto heräsi ja se ravasi ympäri karsinaa ihan kiusallaan. - Rando! Älä jaksa, sanoin ja nappasin sen riimusta kiinni ja laitoin sen vetosolmulla ja riimunarulla aisoihin. Sain putsattua etukavion, mutta takakavion kanssa se alkoi potkia ja näykkäisi takapuoleeni. Toruin sitähieman ja odotin että se rauhoittuisi. Sitten sain sen jalan ylös ja putsasin sen nopeasti. Samoin tein toisellakin puolella ja selvitin vielä hännän ja harjan. Lähdin taluttelemaan ponia kentälle. Se oli aivan vauhkona ja minun oli vaikea hallita ponia. Talutin sitä riiviötä puolituntia ja vein sen takaisin talliin. Tein sille perusteellisen hoitotoimen piteen ja vein sen takaisin ulos. Tutkin hiukan tallia ja löysinkin Randon varusteet sekä ajovehkeet. Puhdistin ne ja kello olikin sen jälkeen jo paljon. Hain vielä Randon sisälle ja ruokin ponin ennen kun lähdin kotiin.

1 kommentti:

  1. Ihan kivasti hoidettu, ponin luonne ainakin kävi heti selväksi :D Tarinan loppuosa tuntui vähän hätäisesti kirjoitetulta, alusta tykkäsin kuitenkin kovasti :) Ensi kerralla voitkin sitten käydä vaikka ratsastamassa tai ajelemassa kentällä tai maneesissa, maastoon kannattaa varmaan mennä vasta kun olet vähän paremmin poniin tutustunut ja se sinuun.

    VastaaPoista