Virtuaalitalli Heijastuksen päiväkirja jota kirjoittavat hoitajat, yksityisten omistajat ja tallin omistaja. Saattaa joskus sisältää muutakin asiaa..

lauantai 18. huhtikuuta 2009

18.4.

Pyöräilin tallille aamupäivällä perhosia vatsassa. Tänään tekisin jotain Keenan kanssa. Parkkeerasin pyöräni ja astuin tallihuoneeseen. Tervehdin paria tyttöä jotka istuivat pöydän ääressä. Jatkoin matkaa käytävälle, nappasin riimunnarun ja suuntasin tarhoille. Huomasin Keenan olevan yhdessä tarhassa kahden muun hevosen kanssa. Pujahdin tarhaan ja huusin Keenaa. Keena vaivautui nostamaan päätään, mutta jatkoi syömistään. Kävelin Keenan luokse ja silittelin sitä. Napsautin riimunnarun kiinni Keenan riimun ja talutin sen portille. Keena lampsi hitaasti perässäni. Talutin sen talliin ja päästin sen karsinaansa. Laitoin narun koukkuun, suljin karsinan oven ja lähdin hakemaan Keenan harjoja.

Harjat löydettyäni palasin Keenan karsinaan. Tervehdin matkalla toista hoitajaa toisessa karsinassa. Aloitin harjaamaan Keenaa kumisuolla, sillä Keena oli aivan kurainen. Keena nuokkui leppoisasti pyörittäessäni kumisukaa sen karvassa. Kumisuan jälkeen harjasin irtoroskat ja irronneen lian pölyharjalla. Yskein hillittömästi irtokarvojen lentäessäni nenääni. Harjasin Keenan jalat huolella pehmeällä harjalle ja pään pää harjalla. Keena oli oikein mallikkaasti. Otin vielä kaviot, laitoin suojat ja otin riimunnarun.

Olin päättänyt mennä taluttelemaan Keenaa kentälle, jotta voisin tutustua siihen paremmin. Keena lapsi taas rennosti perässäni kentälle, joka oli onneksi aivan tyhjillään. Taluttelin Keenaa käynnissä kenttää ympäri ja juttelin sille niitä näitä. Keena kuunteli juttujani toisella korvalla. Rupesin kiemurtelemaan kentällä pitkällä narulla. Keena seurasi kivasti perässäni. Aikani siinä mutkiteltuani, nopeensin tahtia jolloin Keena siirtyi verkkaiseen raviin. Ravissa Keena ei olisi jaksanut kääntyillä, joten minun piti vähän enemmänkin kääntää narua. Keenan mielestä asia taisi olla hyvinkin tylsää. Vaihtelin suuntaa ja kiemurtelin ympäri kenttää vähän aikaa käynnissä ja ravissa. Olimme olleet kentällä noin 45 minuuttia, päätin lopettaa. Kävelin Keenan kanssa kenttää hetken ympäri. Keena oli melko pitkästynyt. Talutin Keenan pois kentältä.

Karsinassa otin Keenan suojat pois, harjasin sen huolella ja talutin sen takasin tarhaan. Tarhassa annoin sille porkkanan ja kiitin sitä. Keena lampsi pois luotani verkkaisesti kavereitaan tervehtimään kavereitaan. Suljin portit ja kävelin takaisin talliin. Putsasin suojat mudasta, harjat enimmästä pölystä ja ruoka- ja juomakupin liasta. Askareeni tehtyä siistin jälkeni, hyvätelin pari tallityttöä ja lähdin polkemaan kotiin.

1 kommentti:

  1. Kivasti hoidettu, viisasta näin ekalla kerralla käsitellä Keenaa ihan vain maasta käsin, vaikka Keena ei tainnutkaan ihan samaa mieltä olla innostuneisuusasteestaan päätellen :D Jatka vain samaan malliin niin ystävystyt Keenan ja muidenkin tallilaisten kanssa varmasti pian :)

    VastaaPoista